Fiskeregler


Her på siden finder du de regler og anbefalinger, som bestyrelsen har fastlagt for Lystfiskerforeningen AROS.

Vi ønsker ikke at pådutte vores medlemmer alt for mange regler ved fiskeriet. Vi tror på, at den vigtigste forudsætning, for at vi alle får gode oplevelser ved vores fiskevande, er medlemmernes sunde fornuft og mådehold.


De 3 vigtige!

  1. Læs op på sæson, kvoter og sæson/fredninger, inden du starter dit fiskeri. Det er dit ansvar at kende reglerne - også de lokale regler for det vandløb, du fisker i.
  2. Tjek altid kortmappen inden du starter din fiskedag - der kan ske ændringer i løbet af sæsonen.
  3. Udvis respekt og vær hensynsfuld overfor de medfiskere, lodsejere og mennesker, du møder ude ved vores fiskevande - og efterlad naturen i mindst lige så god stand, som du fandt den.

Regler i AROS

Regler er de betingelser, som alle foreningens medlemmer SKAL overholde, når de fisker i AROS' vande. Manglende overholdelse af reglerne kan medføre bortvisning fra foreningens fiskevande og eksklusion fra foreningen (jf. foreningens vedtægter).

  • Reglerne på denne side gælder for alle vandløb, hvor AROS stiller fiskeret til rådighed - men der gælder herudover lokale regler/begrænsninger ved de fleste af vores vande. De lokale regler/begrænsninger har forrang overfor AROS' regler, hvis disse er er mere restriktive end AROS' generelle regler. Du finder de lokale regler her på hjemmesiden ved at klikke ind på det enkelte vandløb/sø.
  • De af Fiskeristyrelsen fastsatte mindstemål og fredningstider gælder i alle AROS' vande med mindre mere skærpede regler fremgår her på siden eller i de lokale regler for det enkelte vandløb/sø. 
  • Ved AROS' fiskevande skal medlemmer kunne vise deres medlemskort på forlangende - enten via en kopi af medlemskortet udskrevet fra forbundets hjemmeside, eller som billede på mobiltelefonen.
  • Der må ikke tændes bål ved vores fiskevande udover på tydeligt markerede bålsteder.

Regler for hjemtagning af af fangst

  • Bækørreder er totalfredet og skal genudsættes.
  • Gedder over 70 cm er totalfredet og skal genudsættes. 
  • Hvert medlem må maksimalt hjemtage 10 havørreder fra AROS' fiskevande per sæson. Medlemmer, som har hjemtaget 10 havørreder på en sæson, må fortsat fiske på AROS' fiskevand, blot skal al fangst af havørred genudsættes.
  • Hvert medlem må maksimalt hjemtage 2 havørreder fra AROS' fiskevand pr. døgn. Medlemmer, som har hjemtaget 2 havørreder på et døgn, må fortsat fiske på AROS' fiskevand, blot skal al fangst af havørred genudsættes. 

Indberetning af fangster

  • Alle medlemmer har pligt til at indberette fangster fra foreningens fiskevande i overensstemmelse med beskrivelsen på siden Fangstrapporter.

Anbefalinger fra AROS

Anbefalinger er gode råd, som vi ønsker, at medlemmerne tager til sig. Efterlevelse af rådene er med til at sikre, at vi alle har gode oplevelser ved vores fiskevande, og at vi i fællesskab passer godt på bestanden af fisk. 

På vores fiskevande, må der fiskes døgnet rundt. Der må kastes både op- og nedstrøms. Går der andre lystfiskere på stykket eller på modsatte bred, så viser man respekt ved at holde afstand og holde sig i bevægelse hele tiden.

Bestandene af ørreder og laks er pressede i mange (men ikke alle) vores vandløb. Vi opfordrer derfor medlemmerne til at fiske skånsomt og med mådehold. Havørreder og laks kan fint hjemtages i de af vores fiskevande, hvor det er tilladt, men overvej altid om ikke fisken kan genudsættes og derved få chance for at bidrage til kommende generationer. Hvis du ønsker at genudsætte din fangst, så bør du overveje følgende gode råd for at sikre, at fiskens chance for at overleve er størst mulig:

  • Brug knudefrit fangstnet - gerne med gummimasker. Dette er det mest skånsomme.
  • Fisk til genudsætning afkroges og behandles i vandet, hvis det er muligt. Er det ikke muligt, så holdes fisken fri af vandet så kort tid som muligt - og placer aldrig fisken i tørre omgivelser, ligesom du bør undgå at røre ved fisken med tørre hænder.
  • Undlad at tage billeder af fisk, som skal genudsættes.
  • Fisk gerne med modhagefrie kroge - særligt hvis du på forhånd ved, at du vil genudsætte en eventuel fangst.
  • Ved fiskeri med orm/naturlig agn brug store kroge for at undgå dybe krogninger. 
  • Fisk, der bløder fra gæller OG er over mindstemål OG er lovlige at hjemtage, bør hjemtages