Havørred fra Gudenåen - Lilleåen

Dato 12. juni 2022
Fanget af Stefan Wedel Højgaard
Sted Gudenåen - Lilleåen

Årets første tur I åen efter havørred faldt for mit vedkommende søndag aften. Efter flere større og mindre regnskyl i løbet af ugen, tænkte jeg, at der var god sandsynlighed for, at opgangen så småt var begyndt - og ganske rigtigt: efter først at have fået en fin bækørred på 38 cm. på min kobberfarvede Vibrax 3 spinner, (+ et par mindre bækørreder herudover), så faldt der er solidt hug i udgangen af et af de dybere sving i åen. Den havde absolut ingen intention om at komme i nettet og tog udløb både op- og nedstrøms, inden det lykkedes mig at få den i land. Havørreden målte 62 cm., og da den var i meget god form, vil jeg anslå den til ca. 3 kg. Den præcise vægt må dog stå hen i det uvisse, da fisken blev genudsat.